2011. augusztus 28., vasárnap

Zsolnay eozin gingko biloba medál eredeti új! - Jelenlegi ára: 6 500 Ft

Gyönyörű teljesen új Zsolnay eozin ékszer!
Az ékszer soha nem volt hordva, eredeti Zsolnay termék mely Zsolnay logós saját ékszerdobozában kerül kiszállításra!
Exclusive ajánlat, ez az ékszer kispéldányszámú egyedi darab! Biztosan nem jön szembe az utcán!
Az ár több mint baráti!
Az ékszereket és más eozin tárgyakat szeptembertől tudom postázni, illetve egy ismerősömtől személyesen átvehetőek Budapesten és Pest megyében előzetes megbeszélés után!
A Zsolnay márkanév már több mint 150 éve a hagyomány, az egyediség, a művészi érték és az állandó megújulás jelképe. Hosszú története során mindig tudott kora számára valami újat és meghatározót mondani. Mind technológiai megoldásokban mind pedig a művészi kivitelezésben úttörő szerepet játszott, magához vonzotta az adott kor neves tudósait, művészeit, építészeit. Ennek köszönhetően olyan hírneves alkotók vettek részt a gyár munkájában, mint pl. Rippl-Rónai József, Martyn Ferenc, Victor Vasarely, Lechner Ödön és még sokan mások.
Az eozin (régen: eosin) a Zsolnay által készített porcelánok bevonatának fémesen csillogó, színes mázának neve. Eredetileg csak a vörös színű mázat hívták eozinnak (ld. a szó eredete), a többi máznak más-más neve volt. Később ez a szó ,, ráragadt” a többire. Ma leggyakrabban zöldes színű eozint látunk a boltokban. Létezik kék, lila, aranyszínű is.
A Zsolnay család ginkgo fája
A Zsolnayak ginkgo biloba fája éppoly különleges és egyedülálló, mint maga a család, akiknek története és munkássága Pécs városának egyik legmeghatározóbb jelképe immár 150 éve. A fa a gyár, s így a család történetével egyidős, a legenda szerint Zsolnay Júlia ültette a Sikorski villa tövénél a ritka, kínai fajtát, melynek jellegzetes levelei megihlették a Zsolnay gyár tervezőit éppúgy, mint a ma alkotóművészeit fenntartva ezzel a fa művészeti jelentőségét az utókornak melynek szívóssága és különleges élettörténete összefonódik a Zsolnay névvel.
A természet iránti imádat meghatározta a család életét, Zsolnay Vilmos csak egyetlen egyszerű mondattal adózott neki: „ De nagy a természet” míg Júlia lánya megszállottan figyelte, s rajongással örökítette meg a virágokat, fákat a rajtuk fészkelő madarakat az általa tervezett és festett kerámiákon. Hagyatékuk ennek köszönhetően nyerte el nem csak a magyar, hanem az európai és tengerentúli közönség tetszését is. A Zsolnay márkanév összefonódik a hagyománnyal és a különlegességgel, csakúgy, mint a páfrányfenyő, mely maga az egzotikum s így különleges, nem mindennapi, hagyománytisztelő és örök.
A ginkgo, magyar nevén páfrányfenyő, ritka fafajta Európában, s csak az 1700-as évektől terjedt el honosításuk a kontinensen. A Zsolnay család hihetetlen naprakészségét és exkluzivitás iránti vágyát is tükrözi, hogy e fajta-arborétumuk megannyi különleges példánya mellett- díszítette a gyár területét, egzotikus mesevilággá varázsolva ezzel a Zsolnay család, elsősorban Vilmos és gyermekei környezetét. Nem véletlen Vilmos és a lányok, különösen a fiatal Júlia vonzalma a távol-keleti mintákhoz, a természet megannyi színe, formája, madara és növénye iránti áhítata.
A kínai fafajta származási helye miatt jelképe lehet a Zsolnayak kerámiához fűződő viszonyának, elkötelezettségének is, hiszen a porcelán őshazája Kína. A ginkgo különös faj: hosszú idő kell, míg fejlődése szemmel láthatóvá válik, ültetésétől számítva 15-20 év, mire elkezd jelentősen nőni, terebélyesedni. Zsolnay Vilmos kerámiagyára is hosszú idő után, néhány évtized elteltével nyerte el a megbecsülést, elismerést és bizalmat. A fa ily módon együtt nemesedett, növekedett a Zsolnay hírnevével, a bizalmi időszak mindkettőjük számára hosszú éveket vett igénybe, de emlékük örök, s annál nemesebb, élettel teli maradt.
A Fa ősidők óta az élet és a fejlődés szimbóluma; Zsolnay Júlia ginkgo fája az örökkévalóságot, a hűséget, az elkötelezettség és az egyediséget szimbolizálja. A fa és a család szelleme egybefonódott, hiszen a már 150 évvel ezelőtt is a Sikorski villa tövében álló fa volt tanúja a családi beszélgetéseknek, baráti találkozóknak, tenisz játszmáknak; végigkísérte a gyár mindennapi életét, dolgozói örömének, sikerének éppúgy szemtanúja volt, mint a család és a gyár nehezebb napjainak. Ma pedig, teljes pompájában figyeli a Sikorski villában kiállított Gyugyi gyűjteménybe érkező látogatókat összekötve ezzel múltat és jövőt.



Jelenlegi ára: 6 500 Ft

Az aukció vége: 2011-09-05 11:30
. Zsolnay eozin gingko biloba medál eredeti új! - Jelenlegi ára: 6 500 Ft

Fontos